Hoşgeldiniz
Hızlı ve Güvenli Alışverişe Giriş Yapın!
Üye Değil misiniz?
Kolayca Üye Olabilirsiniz.

ATAGO 4222 PAL-SALT PROBE Tuzluluk Refraktometresi 0.00... 7.00% (gr/100 gr)

Marka
Stok Kodu
LB.ATG.4222
Garanti Süresi
24 Ay
12.731,54 TL + KDV
15.277,85 TL
Stok Sorunuz
Atago PAL-SALT PROBE Tuzluluk Refraktometresi 0.00... 7.00% (gr/100 gr)
PAL-SALT PROBE, tuz içeriğini 3 saniye kadar kısa bir sürede ölçmek için probu bir sıvıya daldırma gibi rahat bir çalışma özelliğine sahiptir. Prob doğrudan yarı katı gıdaya yerleştirilebilir. Ancak, farklı yerlerdeki ölçümler tutarsız olabilir ve bu tür doğrudan ölçümler seyreltme yöntemlerine göre ölçümlerden farklılık gösterebilir.
・Daha kolay ölçüm için elektrot pimleri 5 mm'den 10 mm'ye uzatılmıştır.
・Ekran artık daha kolay okunabilmesi için arkadan aydınlatma özelliğine sahiptir

Kullanım Alanları:

İnce, içilebilir sıvılar

Çorba veya miso çorbası gibi daha ince veya düşük konsantrasyonlu sıvılar, numunenin birkaç damlasını doğrudan sensöre koyarak ölçülebilir.
Kalın, şuruplu veya macun benzeri sıvılar
Soslar, çorba bazları, baharatlar, et suları ve benzerleri doğru ölçüm sonuçları için %10'a kadar seyreltilmelidir. Çok yoğun olan her şey (refraktometre ile %6 Brix'in üzerinde ölçülen her şey) seyreltilmelidir. PAL-SALT ve ES-421, elektrolitlerin iletkenliğini elektrik akımları (iletkenlik) yoluyla ölçer. Bir çözelti ne kadar kalınsa, moleküller o kadar sıkı paketlenir ve bu nedenle iletkenliği o kadar azdır. Bu, numunenin ölçülmesini daha zor hale getirir. Seyreltilmemişse, ölçüm değerleri gerçek tuz içeriğinden daha düşük görünebilir. 
Ölçüm aralığını (yüzde 10'un üzerinde tuz) aşan tuz içeriğine sahip ürünler
Turşu suyu gibi %10'dan fazla tuz içeren ürünlerin seyreltilmesi gerekir. Örneğin, %12 tuzlu tuzlu suyun 10 kat seyreltilmesi %1,2'yi, 5 kat seyreltilmesi ise %2,4'ü ölçecektir. Seyreltme faktörünü, tuzluluğun ölçüm aralığına düşmesi için ayarlayın. 
Katı gıda
Katı yiyecekler (jambon, pastırma, kurutulmuş yiyecekler ve balık) kıyılmalı, öğütülmeli veya ezilmeli, suyla seyreltilmeli (1:10 seyreltme) ve iyice karıştırılmalıdır. Genel bir kılavuz olarak, tuzun yiyecekten sızmasına izin vermek için birkaç dakika (yaklaşık 3 dakika) bekletin. Örneğin kalitesine (tuzun suya kolayca çekilip çekilmediğine), yiyeceğin tuz konsantrasyonuna, kıyma veya ezme yöntemine veya örneğin suyla ne kadar iyi karıştığına bağlı olarak, tuzun suya çekilmesi için gereken süre değişecektir. Her ürün için işe yarayan bir ıslatma süresi ayarlayın (tuzun iyice çekilmesine izin verir). Suyun tuzluluğunu ölçün ve okumayı 10 ile çarpın. PAL-SALT PROBE ayrıca ölçüm için doğrudan katı örneğe yerleştirilebilen bir prob sensörüne sahiptir.
Yağlı/yağlı yiyecekler
Yağ veya katı yağ içeren yiyecekler de ölçülebilir. Ancak, Ramen çorbası (Japon erişte çorbası) gibi yüzeyinde yağ yüzen yiyeceklerin ölçüm değerleri dengesiz olabilir. Yağlı/yağlı yiyecekleri ölçerken okumalar dalgalanıyorsa, numuneyi karıştırmayı deneyin ve daha kararlı okumalar için tekrar ölçüm yapın. Yağ dolu ürünlerin tuzluluğunu ölçerken, numuneyi yağdan çıkarın ve fazla yağın süzülmesini bekleyin. %10 seyreltme oluşturmak için 10 g numuneyi 90 g suyla karıştırın. Çok iyi karıştırın veya çalkalayın ve çökmesini bekleyin. Kalan yağ, kabın üstüne çıkmalıdır. Yağ tabakasının altından bir numune alın ve sensöre yerleştirin. Orijinal numunenin tuz konsantrasyonunu elde etmek için görüntülenen okumayı 10 ile çarpın.
ATAGO TUZLULUK REFRAKTOMETRESİ
Teknik Özellikleri
Model Atago PAL-SALT PROBE
Katalog No 4222
Ölçüm  Tuz konsantrasyonu (gr/100gr) Sıcaklık
Ölçüm Yöntemi
İletkenlik yöntemi
Ölçüm Aralığı 0.00... 7.00% (gr/100 gr)
Ölçüm Çözünürlüğü : %0,01 (%0,00 ile %1,99)
  %0,1 (%2,0 ile %7,0)
Ölçüm Doğruluğu : ± 0,1% (0,00 ila 1,99%)
  Bağıl hassasiyet: ± 5% (2,1 ile 5,0%)
  Bağıl hassasiyet: ± 10% (5,1 ile 7,0%)
Güç Kaynağı  2 x AAA alkalin pil
Koruma Sınıfı 
IP65     
Boyut  : 10.9 x 5.5 x 3.1 cm  Elektrot probu: Φ15×570 mm (Kablo uzunluğu: yaklaşık 400 mm)   
Ağırlık
100 gr
 
atago tuz ölçüm refraktometresi
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
ATAGO 4222 PAL-SALT PROBE Tuzluluk Refraktometresi 0.00... 7.00% (gr/100 gr) Atago PAL-SALT Tuzluluk Refraktometresi 0.00... 10.00% (gr/100 gr); Gıda ürünlerinde tuz içeriğinin kontrol edilmesinde kullanılır LB.ATG.4222
ATAGO 4222 PAL-SALT PROBE Tuzluluk Refraktometresi 0.00... 7.00% (gr/100 gr)

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.