OLO Jelatin
Kategori
Marka
Stok Kodu
LB.OLO.JEL001
Kısa Bilgi
Gelatin Mol. Formülü: C102H151O39N31 EC / List no.: 232-554-6 CAS no.: 9000-70-8 Molekül ağırlığı: 78,13
OLO Jelatin |
Jelatin, çeşitli hayvan vücut kısımlarından elde edilen kolajenden elde edilen yarı saydam, renksiz, kırılgan (kuruyken), tatsız bir gıdadır. Gıda, farmasötik ilaçlar, vitamin kapsülleri, fotoğrafçılık ve kozmetik üretiminde yaygın olarak jelleştirici ajan olarak kullanılır. Jelatin, hidroliz işleminin, protein fibrillerinin hidroliz işlemine dayalı olarak fiziksel ve kimyasal denatürasyon yöntemleriyle ilişkili geniş moleküler ağırlık aralıklarına sahip olacak daha küçük peptitlere indirgenmesiyle sonuçlandığı, geri döndürülemez şekilde hidrolize edilmiş bir kolajen formudur. Çoğu sakızlı şekerin yanı sıra marshmallow, jelatinli tatlılar ve bazı dondurmalar, soslar ve yoğurtlar gibi diğer ürünlerde bulunur.
Jelatinin gıda endüstrisindeki çok yönlülüğü onu şekerleme, süt ürünleri, tatlılar, unlu mamüller, tahıl gevrekleri ve et ürünleri için ideal bir seçim haline getirir.
Şekerleme ürünlerinde jelatin, değişen derecelerde doku ve elastikiyet sağlamak için bir ajan görevi görür.
Süt ürünlerinde, az veya yağsız ürünlere kremsi bir ağız hissi verirken, yoğurtlar, ekşi kremalar, dondurma ve süt bazlı tatlılardaki özellikleri stabilize eder. Sarı veya sarımsı granül toz formuna sahip malzemedir. |
Sinonim(-leri) | : Gelatin |
Mol. Formülü | : C102H151O39N31 |
EC / List no. | : 232-554-6 |
CAS no. | : 9000-70-8 |
Molekül Ağırlğı | : 78,13 |
Özellikler | |
pH | : 4-7 66.7 g/L, 60 20 °C |