OLO Kalsiyum Klorür Besin
Kategori
Marka
Stok Kodu
LB.OLO.KKB001
Kısa Bilgi
Kalsiyum; diklorür susuz, kalsiyum klorür peletleri, izokal, Mol. Formülü: CaCl2, EC / List no.: 233-140-8., CAS no.: 10043-52-4, Molekül Ağırlğı: 110,98
OLO Kalsiyum Klorür Besin |
Kalsiyum klorür, kalsiyum ve klorür bileşenlerinden oluşur. Kalsiyum klorürün aşırı tuzlu tadı, gıdanın sodyum içeriğini artırmadan turşuları tatlandırmak için kullanılır. Kalsiyum klorürün donma noktası depresyon özellikleri, karamel dolgulu çikolatalarda karamelin donmasını yavaşlatmak için kullanılır. Ayrıca, dokuyu korumak için dilimlenmiş elmalara sıklıkla eklenir.
Suyun donma noktasını düşürerek, buz oluşumunu önlemek ve buzu çözmek için kullanılır.
Gıda katkı maddesi olarak, spor içeceklerinde ve şişelenmiş su dahil diğer içeceklerde elektrolit olarak yaygın olarak kullanılır.
Sıkılaştırıcı bir madde olarak, konserve sebzelerde, soya fasulyesi pıhtılarını tofu haline getirmekte, sebze veya meyve sularından havyar ikamesi üretiminde kullanılır.
Bira yapımında, bazen demleme suyundaki mineral eksikliklerini gidermek için, peynir yapımında, kazein içindeki kalsiyum ve protein arasındaki doğal dengeyi yeniden sağlamak için işlenmiş (pastörize/homojenize) süte bazen kalsiyum klorür eklenir.
Kalsiyum klorür, geç büyüme mevsiminde ağaca püskürtülerek elmalarda mantar lekesini ve acı çukuru önlemek için kullanılır.
Kalsiyum klorür, beyaz toz, higroskopik görünüme sahiptir.
Kokusuzdur. |
Sinonim (-leri) | : Kalsiyum; diklorür susuz, kalsiyum klorür peletleri, izokal |
Mol. Formülü | : CaCl2 |
EC / List no. | : 233-140-8 |
CAS no. | : 10043-52-4 |
Molekül Ağırlğı | : 110,98 |
Özellikler | |
Erime Noktası | : 782 °C |
Kaynama Noktası | : 1935 °C |
Yoğunluk | : 2.15 g/cm3 20 °C |
Çözünürlük | : 0745 mg/L 20 °C, suda çözünür |
Buhar Basıncı | : 0 mm Hg |
pKa | : 8-9 |
Viskozite | : 3.34 cP 787 °C |
Refraktif İndeks | : 1.52 |