novasina'nın tarihi
1958
SINA şirketinin Zürih'te kuruluşu ve direnç elektrolitik sensörünün patenti alınması
1966
Su etkinliği ölçüm cihazlarının gıda ve eczacılık ürünleri için dünya çapında ilk firma olarak tanıtılması
1978
SINA'dan Nova-Sina AG'ye isim ve mülkiyet değişikliği
1987
Defensor ile birleşme (daha sonra Axair AG)
1989
Novasina'nın bağımsız bir kâr merkezi olarak Axair AG'ye entegrasyonu (daha sonra Walter Meier)
2001
Bağıl nem ve sıcaklığın ölçümü için endüstriyel vericinin HygroDat 100 tanıtımı
2003
Elektrolitin (Novalyte) yeni kimyasal formülünün geliştirilmesi. Rezistif elektrolitik ölçüm teknolojisi ile nem ölçüm hücresi üretimi
2007
Novasina'nın yönetim satın alması ve böylece anonim şirket Novasina AG'nin kuruluşu
2014
İlk çok sensörlü verici sistemin tanıtımı (QuantaDat / nSens)
2017
Yeni LabMaster aw neo meter'in tanıtımı
SU AKTİVİTESİ
Gıda, farmasötik ürünler veya kozmetiklerin kalitesi söz konusu olduğunda, bakteriyel saldırı, küf, renk değişikliği, doku ve lezzet değişiklikleri çok büyük önem taşımaktadır. Serbest su, belirtilen tüm etkiler üzerinde büyük bir etkiye sahiptir. Numunedeki serbest suyun içeriği bir su aktivitesi ölçümü ile değerlendirilmelidir. Bu bilgiler mikrobiyolojik risk değerlendirmesi yapmak veya üretim süreçlerini veya depolama koşullarını optimize etmek için kullanılabilir. |